Tarasovsky Bucha

Юрій Рибальченко: бути християнином - це змінювати самого себе й світ довкола себе на краще

Переглядів: 60Коментарі: 0
Новини Тарасівського району
Юрій Рибальченко: бути християнином - це змінювати самого себе й світ довкола себе на краще

Сьогодні в Україні відзначають 1033-річчя Хрещення Руси-України.

Майже тисячу років наші предки обирали собі шлях розвитку і в 988 році на чолі з князем Володимиром Великим заявили про свою належність до великого християнського світу.

У ці дні всі українські лідери громадської думки висловлюються про роль християнства в історії нашого народу та його вплив на зміцнення державності України.

Голова «Європейської Солідарності» Бучанської ОТГ Юрій Рибальченко розповів про те, що означає бути християнином.

"Сьогодні виповнюється 1033 років із Дня Хрещення Руси-України, який відзначається на державному рівні. Багато говорять про роль християнства у культурному розвитку нашого народу за понад тисячоліття. Але чи стали ми справжніми християнами за цей час?
Джерело християнської віри - це Євангелія. Тобто Добра чи Блага звістка, яка походить від самого нашого Господа Ісуса Христа, записана його учнями.
Її основний зміст і мета - привести людей до спасіння через покаяння та хрещення. І дотримання людиною Божого Закону - Десяти заповідей.
У Євангелії від Матвія (22:37-39) сам Ісус на питання, яка найбільша заповідь, відповідає: «Люби Господа Бога свого всім серцем, усією душею і розумом своїм. Це перша і найголовніша заповідь. Є ще й друга заповідь, подібна до цієї: «Люби ближнього свого, як себе самого».
Хрещення на шляху спасіння християнина - це важливий, але лише початковий пункт. Адже після нього щодня й щомиті ми повинні йти за нашим Спасителем.
Щоб дотримуватися його заповідей, ми маємо щодня пізнавати його мудрість, читаючи Біблію. Щонеділі брати участь у служіннях на зібраннях віруючих християн.
Кожного разу, коли ми схибили, маємо визнати свій гріх і виправитись. А ще - допомагати потребуючим, підтримувати добрим словом зневірених, залучити до віри невіруючих.
І не лише словами, але й власними добрими справами - власним прикладом.
Бути християнином - це змінювати самого себе й світ довкола себе на краще, наближатися постійно до Бога. Зміцнювати свою віру й індивідуально перед Господом у своїй молитві, і в своїй родині, і разом з братами й сестрами у Христі на спільних служіннях.
Бути християнином - це будувати Царство Боже тут і зараз. З надією на прийдешній новий час загального Воскресіння, коли кожен з нас постане перед Лицем Бога у Славі Господа нашого Ісуса Христа.
Тож вважаю, що Свято Хрещення Руси-України ми маємо сприймати не за зовнішніми атрибутами, а насамперед глибоко оновитися духом у вірі, у власному християнстві, у своїх вчинках і надії на спасіння, черпаючи мудрість з чистого біблійного джерела та творячи добро на славу Божу.
Нехай усіх нас благословить Господь Ісус Христос своєю благодаттю через Святого Духа на славу нашого Отця Небесного навіки", - побажав громаді Юрій Рибальченко.

Як відомо, День Хрещення Руси-України відзначається на державному рівні в Україні згідно з указом Президента Віктора Ющенка від 25 липня 2008 року.

Коментарі

Ваш коментар буде опубліковано після модерації

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.